Tuesday, July 17, 2012

Bagi laluan dekat wanita akhir 20an kejap..bole?


Assalamualaikum semua.

Sila beri laluan ya. Tapi tak payah macam laluan bagi ambulans dengan bunyi siren nyaring macam yang sedang kejar kecemasan itu.

Alhamdulillah kerana Allah masih bagi laluan nyawa dalam saluran pernafasan saya ini untuk menikmati kehidupan hingga ssat ini. Syukur alhamdulillah.

14 June (tolong simpan nota dalam Handphone atau diary atau buku tiga 5 anda as reminder! ewwahh! dan-dan paksa orang dia eh??) hari itu genap lah saya menjadi wanita akhir 20an. Terasa semacam perasaan sedih menusuk kalbu hatiku juga tahu-tahu dah mahu mengungkai tirai kamar 30an. Ewwah. Kamar bagai pulak kau ya?

Tapi memang betul. Raa macam "eh? dah 29 tahun aku?". Nada blurr tak sedar diri.

Disebablan blog saya mengalami permasalahan yang tidak diketahui, maka entry pun turut serta bermuafakat tak bertaip a.k.a tak diendahkan tanpa belas kasihan dan belaian kasih sayang 100%. Hahahah.

Anyway just want to abadikan kenangan sikit sempena hari kejadian satahun sekali dalam kehidupan.

Malam itu dihadiri 2 gadis di kedai. Wahhh...tak sangka. Ingat tua bangka tiada yang nak beli-beli bagaikan. Tapi...ada juga...jadi mari lah kita feeling adik-adik sikit. Bajet dimanja-manja lah. Padahal mana ada. Kami borak banyak ada lah.

 Dah membuat selebrasi awal sejam...rasa macam anak-anak dibeli kek oleh ibu bapa je kot!

Terima kasih untuk Tina Turner dan Hasni Gomez. You rock my day sambil makan kek balun otak-otak sambil gentel-gentel Galaxy Note Hasni. Wahahaha. Gentel-gentel ambil berkat kot...Padahal time makan Opera Cake tuh belum pun masuk tarikh 14 June. Bantai ah...gasak jek

And than...terima kasih juga dekat Abah dan Mama. Telah mengurniakan saya sesuatu yang telah lama saya pasang niat. Kejadian 14 June tuh...termakbul hajat dengan tiba-tiba sambil seloroh-seloroh.

"Apa kata Abah , Mama, Abangah semua tong duit ramai pastuh bagi ni" (sambil gentel Galaxy Note . Main-main je pun)

"OK. Nanti pergi beli. Abah belanja".

Gulp!~

Terkedu kejap padahal main-main sahaja. Abangah cakap "Dah...jangan nak cakap tak nak - tak nak. Orang bagi ambil je laaa"..

Hahahaha! Sebenarnya parents saya dah banyak kali kutuk-kutuk hand set saya. Kamu tahu kan betapa handset itu buruk gila siap pecah dan diikat getah kan? Budak IPT pun pakai handset lagi canggih dari den. Tau tak? Sampai dah lali kena kutuk sebab buruk sangat katanya. Sebenarnya bukan takat parents...adik-adik..kawan-kawan...teman hati semua kutuk sama. Tapi nasib baik telinga tebal buat tak tahu sahaja. Lagi pun mati-mati dalam hati niat nak beli cap Nokia juga. Tapi entah macam mana boleh terpaling tadah pula. Ptuihh~


Saya terpaling ke Galaxy Note akibat tergentel-gentel Handset Hasni Gomez..so macam mana? heheheh

"Ya Allah ya tuhan ku, Ampun kan lah segala dosa-dosa yang aku lakukan secara sengaja atau tidak sengaja sepanjang kehidupan ku ini. Semaikan titik-titik insaf dalam hatiku untuk terus berusaha menjadi hamba Mu yang Taat. Kuatkan lah hati ku untuk mengharungi kehidupan ini berlandaskan syariat Mu Ya Allah. Kurniakan lah kesihatan yang baik buat diriku agar aku dapat menjaga orang-orang yang ku sayangi dengan baik. Yang dapat menggembirakan hati mereka. Tidak sesekali menyusahkan hati mereka Ya Allah. Kayakan aku dengan sifat mahmudah. Hindarkan aku dari sifat mazmumah. Tumbuhkan Iman yang kental dalam diri ini. Sayangi lah daku hingga hujung nyawaku terus bersambung di akhirat. Aaamiiin"Untuk yang mengingati, terima kasih atas setiap ucapan dan Doa. Saya sangat menghargainya.

* Time published entry ini saya dah umur 50 tahun kot! Wakakakak! Lama gila nak published...

1 comment: