Tuesday, October 26, 2010

Enjoy Kenikmatan Alam...

OH! Cuti-cuti Malaysia..

Tapi..errrr..ini cerita lama…ya..cerita lama..pada akhir tahun lepas nya..hahahaha..tapi tak apa..saya suka sebenarnya bercuti, tapi selalu tak berkesempatan.ada yang lagi utama perlu diutama..jadi kebahagian diri tolak tepi..apatah lagi saya seperti kera yang dapat bunga (?)…saya excited..sebab pergi bercuti…bersama rakan-rakan..


Poyo lah kau nih!


Ya la…ya la…suka hati aku lah…aku kira ini antara momen yang paling saya gemari…


Kenapa?


Sebab saya macam boleh kira…sepanjang hidup saya…hanya berapa kali saja saya bercuti…maksud saya..bukan cuti sabtu ahad ke atau public holiday ok..


Plan bercuti sudah lama dibuat..saya rasa adalah dalam bulan sept-oct 2009…sebab bila call asyik full house saje chalet idaman hati kami tuh…then last-last…dec 2009 baru terkabul hajat nya..eceh! macam ape je perasaan..tapi memang betul..saya teruja…walau benda kecil..tapi saya happy..kami teruja..yes..KAMI..macam kanak-kanak riang, Tahu tak?


Oh! Aku membebel tapi tak bagi tau kamu ke mana aku telah pergi ya? Tengok la…makcik sorang nih…baru seronok sikit dah lupa diri…OK…ok…kami ke Kalumpang Resort sahaja…


Keterangan lanjut, sila klik


Kami pergi seramai 5 orang sahaja..hanya gadis-gadis…kami anti-lelaki..eceh! statement tak boleh blah…tapi saya tipu jek...tak baik anti-anti nih..takpe lah..bab anti-anti…belakang cerita..


Sekarang cerita depan ialah tentang percutian..


Gadis-gadis yang terlibat:


Su – yang organize
Ona – yang kecoh
Ida – yang blurr

Zura – yang kabut

Zira – yang..errr..tah hape2 tah


Semua ini comel-comel belaka…pilih lah mana berkenan (aik??) tibe-tibe…ah..abaikan…ini bukan masa promosi..aku hempok jugak kau nih kang..suka nak mensasarkan topic..maafkan saya buk!


OK..tatap la sebahagian gambar-gambar kenangan…banyak yang tak berapa boleh nak ditampal..sebab dikhuatiri tidak mendapat permisi dari tuan badan..so yang saya rasa ok..saya tempek…


Nah….lihat lah dunia..indah nya ciptaan-Nya..hargailah…nikmatilah…

Driver

Baru Sampai

Rumah Penginapan Kami- tekukur

Antara rumah penginapan lain yang menarik juga

Muka tak sabar-sabar nak mandi

Keriangan macam tak mandi setahun!

Antara juadah sebagai bekalan..uhuk!uhuk!

Aktiviti malam, berkeliaran... (note: tiada aktiviti mengorat okeh! :-P)

Bersama sang anak kera dan burung...apa nama tah..baik dia nih..tahu?

Muka sebelum pulang...pilih la mana bekenan! hahahaha...tolong la wehh!


TAMAT SUDAH PERCUTIAN ITU...



2 comments:

SURIATI AMAN said...

bestnye cuti2 malaysia.....

Azira...Nozie...Kechik said...

tuh la..release tensen sket... (skett jek)