Friday, November 12, 2010

Membanteras Kenyanyukan

Hola-hola yariba yariba bebeh...

Ya Allah...

Perangai kau macam nih hari Jumaat Mulia ini?
isk...isk...anak siapa lah ini? mari mak cik cubit sikit...
Meh...Amboi...comel nyer....tembam nyer...
* blushing...wink wink*

OK...asal buka cerita sahaja mukaddimah sudah merepek.
Malah tak related pulak tuh!

Saya ber blogwalking, berblogvisit (eceh! macam buat site visit jek!)

saya pergi SINI (sila jemput klik)
Ini blog kawan saya sekolah teknik Klang terchenta saya tuh...

Dia cakap perihal nak score A time belajar...
Tapi yang saya berminat ialah tentang point "kenyanyukan"..bukan pasal SCORE A tuh

Hehehe...

Dia cakap...jap nak copy...

Aiseh! Zura cakap "no...no..no..."
(nasib tak ada gambar duduk godek-godek jari telunjuk ke kiri ke kanan)
Dia tak bagi copy+paste leww..uhuk!

Jadi kena print screen sekarang!

Kejap tunggu
.
.
.
.
.
.
.
Tik tok...tik tok...tik tok...


* Gulp! 6 biji? manyak nyer nak telan....aduhhh...


Nampak tak?nampak tak? OK, aku paksa kau kecik besar kecik besar mata kau baca tulisan blur..hahahahaHAMPESS


Hari Jumaat ni, elok maafkan saya (',;)

Kenapa saya berminat? sebab lately ni, sejak i sudah nak naik tangga tua bongkok-bongkok ni, i notice macam i ni pelupa la you...

Hai! kau ber i-u pulak? bajet berlakun SPA-Q ek?

OK FINE. Jangan buat saya malu...

Aku sedang semangat bercerita ni, elok kau dengar. Aku paksa diam kejap! (Cesss! kejam pula sifat paksa-paksa ni kan? Ok..saya tak paksa...srott....sroot...)

Sebab saya ini macam jatuh dalam category "careless" tau...bukan careless whisper lagu tuh....hmmm

SAya macam terlupa sesuatu kadang-kadang. Bila duduk diam-diam, tenang-tenang baru saya boleh ingat. Sudah macam bercucu 6 saya ini. Isk! Stress lah..

Imagine kadang-kadang aku boleh tak perasan aku lupa Access Card office aku...ingatkan dalam kereta, patah balik, cari tiada, rupa-rupanya kad tuh aku dah pegang!! iskkk...nak marah dengan diri sendiri...entah apa tengah fikir dalam kepala...

Lain contoh macam enset. Ingat tak bawa henset atau tertinggal henset, Lepas tuh pinjam enset mama ke enset kawan call nombor sendiri. Rupa-rupanya enset bawah seat kereta saje..grrrrrrr...patut lah..patut lah orang tak mahu buat awek...sebab diorang takot diorang tertinggal dalam almari nanti..iskkk

OK..ok..pelik aku, apa pasal aku cakap almari..isk...

Lain contohh??


OK! Parking card...

Aku maklum aku ini memang kadang-kadang kalau datang malang dia, memang careless. Aku beringat sudah dalam kepala supaya hati-hati, beringat betul-betul tentang sesuatu. Macam Parking card. Aku tatap kad itu dengan penuh kasih sayang. Simpan elok-elok masuk beg. Lepas tu aku was-was takut hilang aku intai beg aku tengok, selamat ada. Lepas itu rasa macam susah sahaja simpan dalam beg. Elok aku simpan dalam poket seluar. OK...alih masuk poket seluar. Simpan dengan tertib. Lepas tu, dah berjalan sakan. Mahu bayar parking...Tengok! HILANG!!! Weh! apa nih? toyol ke? ke aku yang toyol?? aku berjaga-jaga tak hilang tapi dia hilanggg...Uwaaaaaaa....tidak pasal-pasal bayar kompoun Rm30....apa nih???....Penat saya berhati-hati terintai-intai...itu lah..berhati-hati sangat pun hilang. Patut buat selamba sahaja. Menangis macam hujan dalam hati....marah dekat diri sendiri. Terima kasih banyak-banyak dekat teman yang sudi bayarkan untuk saya. Shame on me...('',)

Same goes to my Touch&Go. Elok duduk lane T&G,, cari-cari kad yang selalu terselit dekat kepala, takde! Dah malu kena masuk lane "Tunai"...

Isk...tak tahu lah kalau ada rezeki ada cahaya mata ramai-ramai...isk...harap tak jadi macam itu...Nanti SUAMI saya sentap tengok WIFE dia...Oh! takut aku...takut aku...Eceh!

Mula kau merepek!

Jadi! Mari lah joint saya ambil Gingko.

Siapa-siapa ada ibu bapa ke atau sesiapa yang menunjukkan tanda-tanda nyanyuk...boleh la mencuba langkah ini juga...

Mahu pakai brand apa eh? Nanti survey!


Zasss!


* KAsihan..muda-muda memory dah low..isk

2 comments:

farra8979 said...

hihihi.. tertinggal dlm almari yg x tahan tu..

Azira...Nozie...Kechik said...

hahaha..blom pernah jd lagi lah...

harap tak jadi lah